Αποφάσεις για σημαντικά έργα έλαβε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Αποφάσεις για σημαντικά έργα έλαβε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 


Συνάντηση και συνεργασία Θ. Βερούτη – Π. Δούκα για θέματα του Δήμου Σπάρτης


Με τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα συναντήθηκε το απόγευμα χθες Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν έργα και μελέτες στην ευρύτερη περιοχή χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Σπάρτης και η προοπτική συνεργασίας του δήμου με την περιφερειακή Αρχή, προκειμένου η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνδράμει οικονομικά και τεχνικά στην υλοποίησή τους. Ειδικότερα συζητήθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα, η συντήρηση βασικών τμημάτων δημοτικής οδοποιίας του Δήμου Σπάρτης, η μελέτη κτηριακών υποδομών σχολικών μονάδων, η προοπτική κατασκευής νέου κλειστού γυμναστηρίου και συνεδριακού κέντρου στην πόλη της Σπάρτης που να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές και τέλος, ο εξωραϊσμός της βόρειας εισόδου της λακωνικής πρωτεύουσας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης αναμένεται στο προσεχές χρονικό διάστημα η υπογραφή δύο προγραμματικών συμβάσεων με σκοπό τη βελτίωση αθλητικών υποδομών του Δήμου Σπάρτης.

Συγκεκριμένα οι συμβάσεις που θα συναφθούν αφορούν, αφ’ ενός στον ηλεκτροφωτισμό γηπέδων Δήμου Σπάρτης, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μετέχει με χρηματοδότηση 45.000 ευρώ από ιδίους πόρους και αφ’ ετέρου στην προμήθεια κερκίδων και περίφραξης του γηπέδου Ξηροκαμπίου με συμμετοχή 74.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στη συνάντησημ που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εμπιστοσύνης και αγαστής συνεργασίαςμ συμμετείχαν επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνας Τζινιέρης, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης Σπύρος Μοιράγιας, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης Γεωργία Δεδεδήμου και Δημήτρης Καπονικολός, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Λακωνίας, καθώς και ο συνεργάτης του δημάρχου Σπάρτης Γιάννης Ράλλης.

Καταγράφηκαν 49 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

Posted: 17 Feb 2021 09:57 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 755.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 17 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 755, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 174.659 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 51,8% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.194 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 313 (67,7% άνδρες)”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 49 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.658.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 26, στην Π.Ε. Αρκαδίας 6, στην Π.Ε. Κορινθίας 10, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 5.

Αποφάσεις για σημαντικά έργα έλαβε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 17 Feb 2021 09:56 AM PST

Σειρά σημαντικών αποφάσεων έλαβε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η παραλαβή του 1ου παραδοτέου της Ενωσης Εταιριών “Ελληνικά Υδατοδρόμια” ΙΚΕ και “Υδροπλάνα Ελλάδας” Α.Ε. για τη σύνταξη φακέλου αδειοδότησης υδατοδρομίου στη λίμνη Τάκα, ενώ δόθηκε παράταση κατά δύο μήνες στην προθεσμία υλοποίησης του εν λόγω έργου.

Επίσης, εγκρίθηκε η σκοπιμότητα αγοράς από το Περιφερειακό Ταμείο, α) ενός ακινήτου στον Δήμο Ναυπλίου για τη στέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Αργολίδας, έναντι ετήσιου μισθώματος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και β) οικοπεδικών εκτάσεων στα όρια της Νυμφασίας, στην Δημοτική Κοινότητα Βυτίνας, του Δήμου Γορτυνίας, για τη ανέγερση του Αθλητικού Κέντρου Γορτυνίας έναντι ετήσιου μισθώματος. Προχώρησε, επίσης, και στη συγκρότηση επιτροπής για την αγορά ακινήτων.

Επιπλέον, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβάσιας και του Περιφερειακού Ταμείου, για το έργο που αφορά τα μέτρα σταθεροποίησης των βραχωδών πρανών του κάστρου της Μονεμβασιάς, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.

Ενέκρινε, επίσης, τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Κορινθίων και του Περιφερειακού Ταμείου, για την εκτέλεση των υποέργων, α) ανακατασκευή και συντήρηση αγροτικού δικτύου των πυρόπληκτων περιοχών Αθικίων και Αγίου Ιωάννη, προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, β) ανακατασκευή και συντήρηση αγροτικού δικτύου των πυρόπληκτων περιοχών Γαλατακίου, Ξυλοκέριζας και Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας προϋπολογισμού 370.000 ευρώ και γ) συντήρηση, ανακατασκευή και αποκατάσταση αντιπλημμυρικών υποδομών της εθνικής οδού Ισθμού – Επιδαύρου και λοιπών οδικών αξόνων στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Κορινθίας, προϋπολογισμού 890.000 ευρώ.

Εγκρίθηκε, ακόμα, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. ΑΟΤΑ και του Περιφερειακού Ταμείου με αντικείμενο τις μελέτες ωρίμανσης και τα τεύχη δημοπράτησης για την ανέγερση του κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στον χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, συνολικού προϋπολογισμού 105.000 ευρώ.

Ακόμα, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Οιχαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου για το συνολικού προϋπολογισμού 245.000 ευρώ έργο αναπλάσεων της πλατείας και κοινόχρηστων χώρων στη Σκάλα του Δήμου Οιχαλίας, στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Τέλος, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου ενέκρινε χρηματοδότηση ποσού ύψους 20.000 ευρώ για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και του Ταμείου για την υλοποίηση κύκλου μαθημάτων Ορθού Αργαλειού στο Γεράκι Λακωνίας.

Διευκρινίσεις ζητεί ο περιφερειάρχης Π. Νίκας για ζητήματα που αφορούν το καθεστώς και την χρήση γης στα παράλια της Μικρής Μαντίνειας

Posted: 17 Feb 2021 09:55 AM PST

Διευκρινίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες για ζητήματα που αφορούν το καθεστώς και την χρήση γης στα παράλια της Μικρής Μαντίνειας ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με έγγραφό του προς την Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας.

Στο έγγραφό του, το οποίο ο περιφερειάρχης κοινοποιεί επίσης προς την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Π.Ε. Μεσσηνίας, αλλά και προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, σημειώνει ειδικότερα:

“Σε συνέχεια των σημερινών σχετικών δημοσιευμάτων που αφορούν εξώδικο ιδιοκτητών από τη Μ. Μαντίνεια για τη διάβρωση των ακτών, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα εξής:

  1. Αν υπάρχουν ζητήματα καταπατήσεων με τον αιγιαλό στη συγκεκριμένη περιοχή της Τ.Κ. Μ. Μαντίνειας.
  2. Αν έχουν εκδοθεί νομίμως οικοδομικές άδειες στις ιδιοκτησίες στην υπό εξέταση περιοχή. Αν όχι, να μας γνωρίσετε αν έχουν νομιμοποιηθεί ή έχει κινηθεί διαδικασία νομιμοποίησης κατασκευών.
  3. Αν έχει διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών προς τη θάλασσα, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 1337/83 δεδομένου των εμπειριών μας από το Μάτι Αττικής.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Π.Ε. Μεσσηνίας στην οποία κοινοποιείται το παρόν, να προχωρήσει άμεσα σε αυτοψία του χώρου και να μας ενημερώσει υποβάλλοντας σχετικό φάκελο”.

 

 

Το σχετικό έγγραφο του περιφερειάρχη, μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σχέδιο δράσης για τον αλιευτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αντικείμενο τηλεσύσκεψης με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Π. Νίκα

Posted: 17 Feb 2021 09:54 AM PST

Το σχέδιο δράσης για τον αλιευτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η οργάνωση εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων αποτέλεσαν αντικείμενα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η τηλεδιάσκεψη -στην οποία ο ο Γιώργος Λουρδής, συνεργάτης της Fishing Trips, προέβη στην παρουσίαση του εν λόγω σχεδίου δράσης- έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της Αναπυξιακής Πάρνωνα.

Οι διαδικασίες κατάρτισης του σχεδίου δράσης για τον αλιευτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του ερχόμενου Μαρτίου, ενώ αυτές που αφορούν την οργάνωση εκδηλώσεων-ημερίδων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων ένα μήνα αργότερα.

“Είναι σημαντικό να προσανατολιστούμε σε θεματικές μορφές του τουρισμού αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του συνδυασμού βουνού και θάλασσας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι για άλλες χώρες ο αλιευτικός τουρισμός φέρνει εισόδημα, στόχος των ενεργειών, ξεκινώντας από την παρούσα συνάντηση, είναι να βοηθηθεί όλη η κοινότητα που δραστηριοποιείται σε αυτό το είδος τουρισμού” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας τη συνάντηση στην οποία μετείχαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, στελέχη της Αναπτυξιακής -ο διευθύνων σύμβουλός της Μαρίνης Μπερέτσος, η προϊσταμένη του Τμήματος Προβολής και Συνεργασιών Αννα Κοδέλλα και το στέλεχος του Τμήματος Ιβάνα Κάλαβερ-, αλλά και εκπρόσωποι αλιευτικών συλλόγων από όλη την Περιφέρεια.

Η αντιπεριφερειάρχης, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στη μοναδική βιωματική εμπειρία που μπορεί να απολαύσει κανείς μέσω του αλιευτικού τουρισμού, επισημαίνοντας ότι “η Πελοπόννησος δεν πάσχει από κλίνες, αλλά από εμπειρίες”. Τόνισε επίσης τη σημασία των ενημερωτικών εκδηλώσεων προκειμένου να φτάσει η πληροφορία σε κάθε ενδιαφερόμενο, καθώς και της έκδοσης ενός χρηστικού οδηγού για τη μετατροπή του σκάφους σε αλιευτικό.

στόχος είναι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και να εκδοθούν άδειες αλιευτικού τουρισμού σε κάθε περιοχή που δραστηριοποιούνται επαγγελματίες ψαράδες. “Η Πελοπόννησος μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού” σημείωσε ο Γιώργος Λουρδής κατά την παρουσίασή του, στην οποία αναφέρθηκε στα στοιχεία του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι και η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για αυτό το προϊόν, τονίζοντας παράλληλα και τη σημασία της ταυτόχρονης ευαισθητοποίησης όλης της τοπικής κοινωνίας και της προβολής του προϊόντος σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο Μ. Μπερέτσος αναφέρθηκε στη δυνατότητα χρηματοδότησης του αλιευτικού τουρισμού μέσω της Πρόσκλησης του LEADER Αλιείας για την στήριξη των ιδιωτών, η οποία προβλέπεται να ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Ακολούθησαν, τέλος, οι εκπρόσωποι αλιευτικών συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι έθεσαν ερωτήματα, σκέψεις και προβληματισμούς. Οι εκπρόσωποι αυτοί ήταν, οι Θεόδωρος Παρασκευάς πρόεδρος στον Αλιευτικό Σύλλογο Τυρού, Γιάννης Τσουκαλάς μέλος του Δ.Σ. στον Αγροτικό Αλιευτικό Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης “Ο Αγιος Σώστης”, Γιώργος Δρακουλόγκωνας μέλος στον Αλιευτικό Σύλλογο Γυθείου “Ο Λακωνικός Kόλπος”, Γιώργος Λιβανός πρόεδρος στον Αλιευτικό Σύλλογο Μονεμβάσιας – Νεάπολης και της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών και Γιάννης Μαούνος πρόεδρος στον Αγροτικό Αλιευτικό Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Καλαμάτας.

Σύμβαση για αναβάθμιση και βελτίωση του εξωτερικού υδραγωγείου στα Παραδείσια υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 17 Feb 2021 09:53 AM PST

Σύμβαση για την αναβάθμιση και βελτίωση του υφιστάμενου εξωτερικού υδραγωγείου των οικισμών Παραδείσια και Φαναΐτη του Δήμου Μεγαλόπολης, δαπάνης 49.266,29 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, προβλέπεται να γίνει αντικατάσταση τμήματος του καταθλιπτικού μαντεμένιου αγωγού, μήκους 1,4 χιλιομέτρου με νέο αγωγό από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας. Επιπλέον θα γίνει αλλαγή της όδευσης, η οποία πλέον θα ακολουθεί το υφιστάμενο οδικό δίκτυο σε μήκος ενός χιλιομέτρου, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση σε αυτόν και τα φρεάτιά του. Ως εκ τούτου, ο νέος αγωγός θα είναι μήκους 2,4 χιλιομέτρων.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης για το εν λόγω έργο είναι 4 μήνες.

Δελτίο Τύπου από Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας για τον ενωσιακό οργανισμό καραντίνας Xylella fastidiosa

Posted: 17 Feb 2021 04:44 AM PST

Δελτίο εβδομαδιαίας μέσης λιανικής τιμής υγραερίου κίνησης με ΦΠΑ για περιοχή Σπάρτης για την εβδομάδα από 10.02.2021 έως και 16.02.2021.

Posted: 17 Feb 2021 04:41 AM PST

Δελτίο εβδομαδιαίας μέσης λιανικής τιμής υγρών καυσίμων με ΦΠΑ ανά περιοχή Π.Ε. Λακωνίας για την εβδομάδα από 10.02.2021 έως και 16.02.2021

Posted: 17 Feb 2021 04:39 AM PST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here