Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: λεκτρονικός φάκελος με όλες τις πληροφορίες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: λεκτρονικός φάκελος με όλες τις πληροφορίες

 


Ποια ακίνητα υποχρεούνται να την αποκτήσουν – Τα απαραίτητα πιστοποιητικά – Τι ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ

Αρχίζει σταδιακά από αύριο, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, η εφαρμογή του θεσμού της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, η οποία -όπως τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς αποτελεί μία κορυφαία μεταρρύθμιση με την οποία η χώρα μας αλλάζει σελίδα όσον αφορά στην αποτύπωση του κτιριακού αποθέματος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Ταγαράς ανέφερε ότι «η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου είναι ένας ηλεκτρονικός φάκελος με όλες τις πληροφορίες για ένα κτίριο, για ένα διαμέρισμα, για το οικόπεδο.

Δηλαδή περιλαμβάνει όλες τις άδειες, όλα τα σχέδια, πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, τίτλους ιδιοκτησίας, πίνακα κατανομών της πολυκατοικίας. Τώρα είναι σκόρπια και παντού.

Για να υπάρχει ταχύτητα, ασφάλεια και για να μειωθεί η γραφειοκρατία, μπαίνουμε και για τα ακίνητα στην ψηφιακή εποχή», σημείωσε ο κ. Ταγαράς.

Με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, αποτρέπονται νέες αυθαιρεσίες, διασφαλίζεται η περιουσία των πολιτών, μπαίνει τέλος στη γραφειοκρατία, επιταχύνονται οι επενδύσεις», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, καθώς από την 1η Φεβρουαρίου 2021 η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας παύει την προαιρετική-πιλοτική της λειτουργία και τίθεται εν ισχύ ως υποχρεωτική, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη το ΥΠΕΝ.

Έναρξη Ηλεκτρονικού μητρώου

Ειδικότερα, με τις δύο Υπουργικές Αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προβλέπεται η έναρξη του Ηλεκτρονικού Μητρώου και καθορίζεται η διαδικασία καταχώρισης των κτιρίων/αυτοτελών διηρημένων ιδιοκτησιών στην ψηφιακή πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ενώ, προβλέπεται επίσης ο χρόνος ενημέρωσης των στοιχείων, η μορφή καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εντύπων της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας και του Πιστοποιητικού Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here