Εξαιρετικά μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Εξαιρετικά μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Posted: 23 Feb 2021 11:24 AM PST

Οι προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον σχεδιασμό των δράσεών της εν όψει του φετινού εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 κατατέθηκαν προς έγκριση σκοπιμότητας στην Επιτροπή “Ελλάδα 2021”

Η Περιφέρεια θα προβεί στην υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης με τίτλο “Μοριάς, τόπος ηρώων” για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021” και στον άξονα προτεραιότητας “Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός”.

 

Εξαιρετικά μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 23 Feb 2021 11:23 AM PST

Σειρά συναντήσεων έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το τελευταίο χρονικό διάστημα με επιχειρηματίες που εκδηλώνουν την επιθυμία να επενδύσουν στην Περιφέρεια και στις Βιομηχανικές της Περιοχές, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύεται -εκ μέρους πολλών από αυτούς- για την περιοχή της Μεγαλόπολης.

Στις πλέον πρόσφατες συναντήσεις των τελευταίων ημερών, συγκαταλέγονται επιχειρηματίες στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Μεγαλόπολη.

Στις ενδιαφέρουσες επενδυτικές προτάσεις για τη Μεγαλόπολη συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, η προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ υδροπονική παραγωγή ντομάτας σε έκταση 500 στρεμμάτων, καθώς και ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που αφορά βιομηχανία παραγωγής φαρμάκων.

Ενδιαφέρουσα, επίσης, είναι η επένδυση η οποία σχεδιάζεται από επιχειρηματία που ήδη δραστηριοποιείται στο Λεβίδι -όπου σε έκταση πολλών στρεμμάτων παράγεται ριγανέλαιο-, ο οποίος το διάστημα αυτό ετοιμάζεται για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.

“Είναι προφανές ότι οι ελκυστικές επιδοτήσεις και τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην κινητικότητα που παρατηρείται” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη στην Αργολίδα για τη μεταφορά των μαθητών

Posted: 23 Feb 2021 11:22 AM PST

Η μεταφορά των μαθητών στην Π.Ε. Αργολίδας, στο πλαίσιο των μέτρων που ισχύουν για την αποτροπή διάδοσης του νέου κορονοϊού, θα αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης την οποία θα συγκαλέσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το επόμενο χρονικό διάστημα στην εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα.

Στην σύσκεψη αυτή, όπως έγινε γνωστό, θα κληθούν να μετάσχουν στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, καθώς και φορέων της Π.Ε.

Ξεκίνησαν τα έργα για την αντιδιαβρωτική προστασία στον Κορινθιακό Κόλπο

Posted: 23 Feb 2021 11:21 AM PST

Ξεκίνησαν τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας από την θάλασσα στα παράλια της Κορινθίας.

Το εν λόγω σημαντικό έργο έχει προϋπολογισμό 2.800.000 ευρώ.

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Κιάτου

Posted: 23 Feb 2021 11:17 AM PST

Το θέμα της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Κιάτου -για τον οποίον καταβάλλεται ημερήσιο πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ενωση- αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης την οποία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, με τον γενικό γραµµατέα Συντονισµού ∆ιαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλη Γραφάκο.

Στην διάσκεψη, με τη συμμετοχή επίσης του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου, του προέδρου του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρου Αργειτάκου, όπως επίσης τεχνικών και νομικών στελεχών, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να διαθέσει περί τα 120.000 ευρώ για την αποκατάσταση του πιο πάνω χώρου, με επιδίωξη να χρηματοδοτηθεί το εν λόγω έργο από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Υπενθυμίζεται ότι με χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Περιφέρεια, μετά από σχετικά αιτήματα των Δήμων Τρίπολης, Ερμιονίδας και Ανατολικής Μάνης, προβαίνει στην αποκατάσταση τριων ΧΑΔΑ σε περιοχές των τριων πιο πάνω δήμων.

Δημοσιοποιήθηκε η ΚΥΑ για την οριοθέτηση των πυρόπληκτων της Κορινθίας από τις πυρκαγιές του 2020

Posted: 23 Feb 2021 11:16 AM PST

Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια από τις πυρκαγιές της 22ας Ιουλίου 2020 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Την εν λόγω ΚΥΑ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με μελετητή για το θέμα της Μ. Μαντίνειας

Posted: 23 Feb 2021 11:13 AM PST

Αύριο Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου συναντάται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον μελετητή για το θέμα των καταπτώσεων στη Μικρή Μαντίνεια, συνάντηση η οποία είχε προγραμματιστεί ήδη πριν δύο εβδομάδες.

Οπως σημείωσε εκ νέου ο περιφερειάρχης, η Περιφέρεια έχει δικαίωμα ένταξης δύο έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και στον άξονα “αστικές αναπλάσεις”, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 11.245.000 ευρώ.

Το ένα από τα δύο έργα προτάθηκε να είναι η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από Κιτριές μέχρι Μικρά Μαντίνεια, προϋπολογισμού 8.545.000 ευρώ και το άλλο η ανάπλαση δρόμου στη Νεμέα (οδός Δερβενακίων), προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ:

“Δεν πρόκειται, δηλαδή, για παρεμβάσεις αντιδιαβρωτικής προστασίας -ούτε θα μπορούσε να είναι από αυτό το πρόγραμμα” τόνισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

“Είναι προφανές πως, άλλο πράγμα είναι η διάβρωση των ακτών -που οφείλεται κυρίως στην κλιματική αλλαγή και η πολιτεία έχει υποχρέωση προστασίας και αποκατάστασης, αν υπάρχουν τα χρήματα-, και άλλο ζήτημα είναι η καθίζηση ή η κατάπτωση πρανούς, φαινόμενο που μπορεί να οφείλεται και σε ανθρωπογενή δραστηριότητα.

Ευνόητο είναι πως η Περιφέρεια θα αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί κατά τις αρμοδιότητές της. Θα προχωρήσει στις αναγκαίες μελέτες -καθώς τώρα δεν υπάρχει τίποτα- και θα πράξει το καλύτερο, πρώτ’ απ’ όλα διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον (ιδιοκτητών, περιπατητών, λουομένων, περιβάλλοντος κλπ), χωρίς λαϊκισμούς, πολιτικαντισμούς και ιδιοτέλειες κάθε είδους που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό”.

Θετική σε πρώτη φάση η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα

Posted: 23 Feb 2021 11:12 AM PST

Θετικά, σε πρώτη φάση, βλέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε για το θέμα αυτό η ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ενωση Αιολικής Ενέργειας), σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου.

Στην εν λόγω εκδήλωση, την οποία εκ μέρους της Περιφέρειας παρακολούθησε και ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε στην παρέμβασή του ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο επιδιώκεται να έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας, τόσο για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα, όσο και για την αποθήκευση ενέργειας.

Στην σημερινή εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ συμμετείχαν με ομιλίες και παρεμβάσεις τους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της ενέργειας στην Ελλάδα, διεθνών οργανισμών, τραπεζών και ελληνικών και διεθνών ενεργειακών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here