ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 


Καταγράφηκαν 46 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου

Posted: 18 Feb 2021 10:46 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.400.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 18 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1.400, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 176.059 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 51,8% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.221 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 320 (69,1% άνδρες)”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 46 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.704.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 10, στην Π.Ε. Αρκαδίας 16, στην Π.Ε. Κορινθίας 15, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 3.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η σύμβαση για το περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης στο Ναύπλιο

Posted: 18 Feb 2021 10:45 AM PST

Τη σύμβαση για το περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης (infokiosk), που άμεσα θα λειτουργήσει στο Ναύπλιο, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος μετέβη σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου για τον σκοπό αυτό στο διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας, στην αργολική πρωτεύουσα.

Τη σύμβαση συνυπέγραψαν ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Μαρίνης Μπερέτσος, παρουσία -μεταξύ άλλων- του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου, καθώς και των αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου και Αθλητισμού Γιάννη Μαντζούνη.

“Η λειτουργία του περιπτέρου, σε προκατασκευασμένο βαρέος τύπου που θα εγκατασταθεί σε κεντρικό χώρο της αργολικής πρωτεύουσας, θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα” σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι σε αυτό θα απασχολούνται τρία άτομα.

“Μέσω της δομής αυτής επιδιώκεται η προβολή της Αργολίδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, παράλληλα δε θα ενισχύσουμε την αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες, τόσον όσον αφορά ποιοτικά χαρακτηριστικά -χώρα προέλευσης κλπ- όσο και παρατηρήσεις για ενδεχόμενα προβλήματα που αυτοί εντοπίζουν” συνέχισε ο περιφερειάρχης.

Στόχος της λειτουργίας του εν λόγω περιπτέρου είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τουριστικής πληροφόρησης και προβολής του Ναυπλίου και της Αργολίδας γενικότερα, ως προορισμού φιλικού προς τον επισκέπτη, όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο επισκέπτης θα μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος του στην περιοχή (αξιοθέατα, μνημεία, μουσεία) καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες διαμονής, σίτισης ή επιμέρους δραστηριοτήτων (περιπατητικές διαδρομές, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα.

Οι πόροι για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης, οι οποίοι ανέρχονται σε 80.500 ευρώ, προέρχονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία θα συνεισφέρει το ποσό των 80.000 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 500 ευρώ θα καταβληθούν από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα.

Διαπεριφερειακή συνεργασία Πελοποννήσου και Αττικής και του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα το αρχαίο κλασικό θέατρο

Posted: 18 Feb 2021 10:42 AM PST

Την προοπτική πενταετούς προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Περιφερειών Πελοποννήσου και Αττικής και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) για δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα στην Πελοπόννησο και την Αττική συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον θεατρολόγο Πλάτωνα Μαυρομούστακο, καθηγητή στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Οπως ενημέρωσε, ειδικότερα, τον περιφερειάρχη ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, η σύμβαση θα αφορά ένα διεθνές πρόγραμμα με σημείο αναφοράς το κλασικό θέατρο με τη συμμετοχή φοιτητών από 20 χώρες, οι οποίοι -φέτος τον Σεπτέμβριο- θα παρακολουθούν παραστάσεις αρχαίου θεάτρου, τις οποίες στη συνέχεια θα αναλύουν με καθηγητές Κλασικής Φιλολογίας και θεατρολόγους.

Στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι εν λόγω εκδηλώσεις, εστιάζονται στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου και της Αρχαίας Μεσσήνης, αλλά και στην οικία του Πάτρικ Λι Φέρμορ στην Καρδαμύλη -σε μια συνεργασία και με το Ιδρυμα Μπενάκη-, ενώ στην Αττική θα γίνουν στο αρχαίο θέατρο Θορικού στο Λαύριο και το Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης.

Υποβλήθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου το 4,9 εκ ευρώ κατασκευής ισόπεδων κόμβων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κορινθίας

Posted: 18 Feb 2021 10:41 AM PST

Το προϋπολογισμού 4.900.000 ευρώ έργο κατασκευής ισόπεδων κόμβων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κορινθίας υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της αντίστοιχης πρόσκλησης του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020.

Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου αναβαθμίζεται η οδική ασφάλεια, επιλύονται οριστικά τα κυκλοφοριακά προβλήματα που εντοπίζονται στην υφιστάμενη κατάσταση και απαλείφονται τα σημεία συμφόρησης.

Με την δημιουργία ραμπών στα κράσπεδα, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, διευκολύνεται η ελεύθερη όδευση των πεζών αλλά και η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και ενισχύεται η προσπελασιμότητα. Εξασφαλίζεται, επίσης, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών μετακίνησης προσώπων και μεταφοράς προϊόντων και μειώνονται οι καθυστερήσεις και ο χρόνος μετακίνησης των ευπαθών γεωργικών προϊόντων και αυξάνεται η χωρητικότητα.

Τέλος, αναπτύσσονται βασικοί άξονες του εθνικού συστήματος μεταφορών καθώς η προτεινόμενη πράξη στοχεύει στην βελτίωση τμημάτων της ΠΑΘΕ, βελτιώνεται η σύνδεση τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας με τα εθνικά και διεθνή εμπορικά, παραγωγικά και αστικά κέντρα και αναβαθμίζονται οι συνδέσεις οικιστικών κέντρων και τουριστικών, πολιτιστικών και παραγωγικών περιοχών.

Ενταξη στην ΟΧΕ Μάνης έργου ανάπλασης στο Βόρειο των Γαϊτσών

Posted: 18 Feb 2021 10:39 AM PST

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) για την περιοχή της Δυτικής Μάνης, η προϋπολογισμού 98.000 ευρώ ανάπλαση της πλατείας Βορείου (Μπρίντα) των Γαϊτσών, στην Τοπική Κοινότητα Κέντρου (Μπίλιοβα).

Η πράξη, δικαιούχος της οποίας είναι ο Δήμος Δυτικής Μάνης, αφορά την ανάπλαση της πλατείας στον οικισμό Βόρειο των Γαϊτσών, της Τ.Κ. Κέντρου (Μπίλιοβα), στην Δ.Ε. Λεύκτρου.

Πρόκειται για έναν μικρό τσιμεντοστρωμένο χώρο, εμβαδού 602,47 τ.μ., στο μέσον του οποίου δεσπόζει ο ναός του Αγίου Νικολάου. Οι επεμβάσεις αφορούν σε εργασίες δαπεδόστρωσης, αντικατάστασης καθιστικών και ηλεκτροφωτισμού.

Με 68 θέματα συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 18 Feb 2021 10:38 AM PST

Συνολικά 68 θέματα περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η εν λόγω συνεδρίαση, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί.

 

Την ημερήσια διάταξη της εν λόγω συνεδρίασης μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Posted: 18 Feb 2021 10:36 AM PST

Την αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το οικονομικό έτος 2021 ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε, με τηλεδιάσκεψη, το απόγευμα χθες Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Επίσης, το σώμα ενέκρινε και την έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το 4ο τρίμηνο του περασμένου χρόνου.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής μεθαύριο Σάββατο η “Οδυσσέως Σχεδία” του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Posted: 18 Feb 2021 10:35 AM PST

Μεθαύριο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το βράδυ, το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής θα προβάλλει την καλοκαιρινή  παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας “Οδυσσέως Σχεδία”.

Η παράσταση παρουσιάστηκε σε πολλά αρχαία θέατρα και αρχαιολογικούς χώρους με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το κανάλι της Βουλής μαγνητοσκόπησε την παράσταση στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και μεθαύριο Σάββατο πρόκειται να την προβάλλει.

Για όσους λοιπόν δεν πρόλαβαν να δουν την παράσταση, αλλά και για όσους θα ήθελαν να την ξαναδούν, έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν μεθαύριο Σάββατο, στις 9.30 το βράδυ, από την συχνότητα του τηλεοπτικού καναλιού της Βουλής.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μαργαρίτη, η μουσική του Δημήτρη Οικονομάκη, το σκηνικό και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου. Παίζουν οι ηθοποιοί, Κώστας Αρζόγλου, Χρυσάνθη Δούζη, Στάθης Κόικας, Νίκος Καρδώνης.

Ας σημειωθεί ότι μεθαύριο Σάββατο, στις 8.30 το βράδυ, από την ίδια συχνότητα, θα προβληθεί σε επανάληψη η εκπομπή “Θεατροσκόπιο”, αφιερωμένη στην ίδια παράσταση και στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Ζημιές από τον παγετό στις καλλιέργειες στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 18 Feb 2021 10:10 AM PST

Ζημιές σε διάφορες καλλιέργειες στη Μεσσηνία προκλήθηκαν μετά τον παγετό που σημειώθηκε την Τετάρτη και Πέμπτη 16 και 17 Φεβρουαρίου. Μετά από εντολή του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας διενέργησαν αυτοψία στις αγροτικά καλλιεργούμενες εκτάσεις αρμοδιότητάς τους και συγκέντρωσαν τα δεδομένα του φαινομένου.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την καλλιέργεια της ανοιξιάτικης πατάτας, παρατηρήθηκαν σημαντικές ζημιές σε έκταση περίπου 3.500 στρεμμάτων στις περιοχές της Καλαμάτας και Μεσσήνης λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν τις νυχτερινές ώρες, οι οποίες έφθασαν και τους -4 βαθμούς Κελσίου.

Οι ζημιές αυτές -κι ενώ το φαινόμενο ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη-, αφορούν αφ’ ενός την καταστροφή του υπέργειου τμήματος του φυτού και αφ’ ετέρου την μείωση της παραγωγής του, λόγω της ταλαιπωρίας των φυτών από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Μια πρώτη εκτίμηση καταγράφει ποσοστό ζημιάς περί το 30% αναφορικά με την ολοκληρωτική καταστροφή του υπέργειου  μέρους του φυτού, το οποίο πάντως θα αναβλαστήσει και θα δώσει κάποια μικρή παραγωγή με απώλεια της πρωιμότητας. Ως προς τη συνολική μείωση της παραγωγής από την ταλαιπωρία που υπέστησαν τα φυτά εξ αιτίας των πολύωρων χαμηλών θερμοκρασιών, το ποσοστό της ζημιάς εκτιμάται σε 20% με 25%.

Η αρμόδια υπηρεσία, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών γεωπόνων, προτείνει στους παραγωγούς να επέμβουν στην καλλιέργεια με κατάλληλα μυκητοκτόνα και με μικρές δόσεις αζωτούχων λιπασμάτων και άλλων σκευασμάτων, προκειμένου να βοηθήσουν τα φυτά να επουλώσουν τις ζημιές.

Αντίστοιχα προβλήματα εξ άλλου, σύμφωνα με την ενημέρωση της αρμόδιας ΔΑΟΚ, παρατηρήθηκαν και στην περιοχή της Τριφυλίας, όπου αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν ζημιές σε έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην καλλιέργεια πρώιμου καρπουζιού, σε έκταση 100 στρεμμάτων στην καλλιέργεια πατάτας και σε έκταση 80 στρεμμάτων σε καλλιέργειες λαχανικών και σταυρανθών ζημιές.

Τέλος, ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να επέμβει άμεσα κάνοντας  εκτίμηση των ζημιών, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να κάνουν δηλώσεις ζημιάς στον κατά τόπους ανταποκριτή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here