Η Ρωσία ενημέρωσε τον ΠΟΥ για την πρώτη μετάδοση γρίπης H5N8 σε ανθρώπους - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Η Ρωσία ενημέρωσε τον ΠΟΥ για την πρώτη μετάδοση γρίπης H5N8 σε ανθρώπους



Οι ρωσικές αρχές ενημέρωσαν και επίσημα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την πρώτη μόλυνση ανθρώπων με τη γρίπη πουλερικών από το στέλεχος H5N8. “Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη φορά που ο H5N8 μεταδόθηκε σε άνθρωπο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού τμήματος του ΠΟΥ στο CNN.

Οι ασθενείς είναι όλοι εργαζόμενοι σε εφτά μονάδες εκτροφής πουλερικών στη Νότια Ρωσία και τα πρώτα κρούσματα στα πουλερικά εμφανίστηκαν το Δεκέμβριο. Οι άνθρωποι ασθενείς δεν εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία τους. Η Anna Popova, επικεφαλής της Rospotrebnazor της Ρωσίας, τόνισε τη σημασία της έγκαιρης επιστημονικής ανακάλυψης και είπε πως ο χρόνος θα δείξει αν ο ιός μεταλλαχθεί περαιτέρω.

Η ανακάλυψη αυτών των μεταλλάξεων τη στιγμή που ο ιός δεν έχει ακόμα τη δυνατότητα να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, δίνει σε ολόκληρο τον κόσμο χρόνο για να προετοιμαστεί για πιθανές μεταλλάξεις και να αντιδράσει εγκαίρως.

Από την πλευρά του ο ΠΟΥ παραδέχτηκε πως βρίσκεται σε συνεννόηση με τις ρωσικές αρχές για να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες, ενώ τόνισε πως είναι σημαντικό το γεγονός πως οι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί και δεν έχει αναφερθεί ακόμα περίπτωση μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η μόλυνση γίνεται σε περίπτωση απευθείας επαφής με μολυσμένο πουλερικό ή με παραμονή στο περιβάλλον τους. Να θυμίσουμε πως η νόσος των πτηνών H5N1 είχε 60% ποσοστό θνητότητας σε ανθρώπους στο ξέσπασμα του 2008.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Τροφίμων, Γεωργίας και Περιβάλλοντος σημείωσε πως το περιστατικό είναι “μάλλον η κορυφή του παγόβουνου” και τόνισε πως θα χρειαστούν “αμέσως δρακόντεια μέτρα για να σταματήσει η επιδημία”. Ήδη στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σφάχτηκαν χιλιάδες πουλερικά το 2014 για να σταματήσει το ξέσπασμα του H5N8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here