Ελεγχοι από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε έργα με πολύ υψηλά ποσοστά εκπτώσεων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Ελεγχοι από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε έργα με πολύ υψηλά ποσοστά εκπτώσεων

 


Π. Νίκας, “σειρά δράσεων έχουν δρομολογηθεί για την περιοχή της Νέδας”


Σειρά δράσεων έχουν δρομολογηθεί για την αξιόλογη περιβαλλοντικά, τουριστικά και πολιτιστικά περιοχή της Νέδας, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας.

 

Την απάντηση του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ.

Ελεγχοι από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε έργα με πολύ υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, “συμφωνούμε απολύτως” δηλώνει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 03 Feb 2021 12:09 PM PST

Σε ελέγχους της ποιότητας έργων τα οποία υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, σε διάφορες περιοχές της χώρας, με πολύ υψηλά ποσοστά έκπτωσης θα προβεί, μεταξύ άλλων, το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ελεγχο, στο πλαίσιο αυτό, θα υποστεί -μεταξύ άλλων περιοχών- η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που γνωστοποίησε στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς.

“Συμφωνούμε απολύτως με τον ποιοτικό αυτό έλεγχο, θα πρέπει να τελειώνει πλέον η ιστορία με τις μεγάλες εκπτώσεις” σχολίασε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας παράλληλα:

“Από την πλευρά μου, έχω καλέσει την υπηρεσία να είναι ιδιαίτερα προσεκτική σε τέτοιες περιπτώσεις και να ασκεί ασφυκτικό έλεγχο στα έργα που υλοποιούνται με μεγάλες εκπτώσεις. Σημειώνω δε ότι έχει ήδη μειωθεί δραματικά ο χρόνος υλοποίησης των έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

 

Το σχετικό έγγραφο του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς τον υπουργό Εσωτερικών, μπορείτε να δείτε εδώ.

Ευχαριστίες από το Γ.Ν. Κορίνθου στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 03 Feb 2021 12:07 PM PST

Ευχαριστίες απευθύνει, με επιστολή του, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, “για τη συνεχή έμπρακτη συμπαράσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας της Περιφέρειας, στις έκτακτες ανάγκες που διέρχεται η χώρα μας”.

Ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος αναφέρεται στην δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την Περιφέρεια για την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει εξ αιτίας της πανδημίας covid-19 και σημειώνει, χαρακτηριστικά:

“Οι πράξεις αυτές αποτελούν απόδειξη της ηθικής και υλικής συμπαράστασής σας στον καθημερινό αγώνα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Με τον τρόπο αυτό, χαλυβδώνεται και το ηθικό του προσωπικού μας και παραδειγματίζεται η κοινωνία μας, ώστε να συνδράμει ακόμα περισσότερο στη μάχη κατά της covid-19”.

 

Την επιστολή του διοικητή του Γ.Ν. Κορίνθου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Εγγραφο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς τον διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Posted: 03 Feb 2021 12:04 PM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί ήδη, μέσω των χρηματοδοτικών της προγραμμάτων, λιμενικά έργα και παρεμβάσεις προκειμένου να συνδράμει, “στην ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών των Λιμενικών Αρχών προς το κοινωνικό σύνολο της Περιφέρειας”.

Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σε απαντητική επιστολή του προς τον διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πλοίαρχο Δημήτρη Κυριακουλόπουλο, στην Πάτρα.

 

Την πλήρη απάντηση του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ.

Σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις της Ομάδας Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού

Posted: 03 Feb 2021 12:01 PM PST

Οπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού, θέτει σε δημόσια διαβούλευση δέσμη προτάσεων για την αναδιάρθρωση, συστηματοποίηση και ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού.

Τις προτάσεις, σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, “έχει συντάξει η Ομάδα Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού, την οποία σύστησε το υπουργείο Τουρισμού τον Απρίλιο του 2020. Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης θα αξιοποιηθούν προς την οριστικοποίηση του τελικού Σχεδίου Εθνικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού.

Η Ομάδα Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού αποτελείται από εκπροσώπους του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κοινωνικών εταίρων και επαγγελματικών φορέων. Οι προτάσεις της Ομάδας Εργασίας αφορούν στα εξής θεμελιώδη ζητήματα:

  1. Στην καθιέρωση του επικαιροποιημένου Ειδικού Σήματος Ποιότητας το οποίο θα χορηγεί το υπουργείο Τουρισμού, ειδικά για την Ελληνική Κουζίνα
  2. Δημιουργία και λειτουργία του Γαστρονομικού Χάρτη της Ελλάδας
  3. Γαστρονομική εκπαίδευση για τα επαγγελματικά στελέχη του τουρισμού
  4. Δημιουργία Φορέα με σκοπό την ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας και την ανάπτυξη, προβολή και προώθηση του Γαστρονομικού Τουρισμού
  5. Δημιουργία Παρατηρητηρίου Γαστρονομικού Τουρισμού

Η δημόσια διαβούλευση των προτάσεων αποσκοπεί στη συλλογή χρήσιμων και εποικοδομητικών παρατηρήσεων, σχολίων κ.λπ. εκ μέρους των εμπλεκόμενων φορέων, των ενδιαφερομένων πολιτών, των επαγγελματιών, της Αυτοδιοίκησης, των δημόσιων και των ιδιωτικών φορέων, με ευρύτερο και μακρόπνοο στρατηγικό στόχο την αναβάθμιση της γαστρονομικής ταυτότητας της Ελλάδας και την ενσωμάτωση ολόκληρου του κλάδου της γαστρονομίας στον εθνικό σχεδιασμό τουριστικού μάρκετινγκ.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της βέλτιστης αξιοποίησης των γαστρονομικών πόρων της Ελλάδας προβλέπονται 4 πυλώνες ανάπτυξης:

– Προϊόντα

– Διατροφή και Γαστρονομία

– Εστίαση

– Τουρισμός

Πιο αναλυτικά ο Οδικός Χάρτης των αρχικών ενεργειών του υπουργείου Τουρισμού στον τομέα της Γαστρονομίας περιλαμβάνει τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

  1. Σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ελληνικής Γαστρονομίας
  2. Ιδρυση Φορέα Ελληνικής Γαστρονομίας ως σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
  3. Ανάπτυξη και συνεχής εμπλουτισμός της υφιστάμενης Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Γαστρονομικού Χάρτη, για την ανάπτυξη του Γαστρονομικού τουρισμού και στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες
  4. Εκπόνηση Επιχειρηματικού και Λειτουργικού Σχεδίου Σήματος Ελληνικής Κουζίνας (κανονισμοί και κριτήρια) σε συνάρτηση με το Μητρώο Εστιατορίων Ελλάδας – Εξωτερικού
  5. Δημιουργία κριτηρίων Βιώσιμης Γαστρονομίας με βάση τις διεθνείς καλές πρακτικές (εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, βιολογικά προϊόντα, οργανικά απόβλητα κ.λπ.) και την ευθυγράμμιση με τα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία «πράσινης» οικονομίας και την αξιοποίηση εργαλείων του Ταμείου Ανάκαμψης
  6. Ανάθεση Μητρώου Συνταγών και Διατροφικών Συσχετισμών
  7. Ανάδειξη και Πιστοποίηση Προϊόντων (Δίκτυα / Τοπικά Σύμφωνα Παραγωγών)
  8. Οργάνωση Εκπαιδευτικού Μηχανισμού
  9. Στρατηγική Εξωστρέφειας προκειμένου το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνικής Γαστρονομίας να διασυνδεθεί με την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού”.

 

Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την ολοκληρωμένη πρόταση της Ομάδας Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού του υπουργείου Τουρισμού: https://mintour.gov.gr/porisma-gastronomikos/

Εκταμίευση 341.511,36 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 03 Feb 2021 11:59 AM PST

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 341.511,36 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Ανάρτηση περίληψης πράξης επιβολής προστίμου Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 03 Feb 2021 04:06 AM PST

Ανάρτηση περίληψης πράξης επιβολής προστίμου Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 03 Feb 2021 04:05 AM PST

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή, για την κατασκευή του έργου «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΙΘΡΩΝ – ΟΧΕΤΩΝ – ΠΡΑΝΩΝ – ΕΡΕΙΣΜΑΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ».

Posted: 03 Feb 2021 03:54 AM PST

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΟΥ

Προϋπολογισμού:  185.483,87 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%)

Ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών την 22/02/2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00

Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 26/02/2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here