€7,5 δισ. τα φετινά μέτρα στήριξης της οικονομίας 1 Φεβρουαρίου 2021 12:07 μμ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

€7,5 δισ. τα φετινά μέτρα στήριξης της οικονομίας 1 Φεβρουαρίου 2021 12:07 μμ


 Με πρόσθετους πόρους που θα ξεπεράσουν τα 7,5 δισ. ευρώ του προϋπολογισμου θα ενισχύσει το υπουργείο Οικονομικών την πραγματική οικονομία λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3 ο υπουργός οικονομικών προανήγγειλε ένα νέο πακέτο στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων χωρίς να δώσει διευκρινίσεις. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι οι συνολικοί πόροι που θα διατεθούν φέτος θα ξεπεράσουν τα 7,5 δισ ευρώ  που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, κάτι που κρίνεται αναγκαίο καθώς επεκτείνονται οι παρενέργειες στην πραγματική οικονομία.

Είναι χαρακτηριστικό όπως είπε ότι το κόστος των τελευταίων αποφάσεων που έλαβε η κυβέρνηση για τα περιοριστικά μέτρα στην οικονομία ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια ευρώ σε μηνιαία  βάση κάτι που προφανώς αμβάνει υπόψη του το οικονομικό επιτελείο στον περαιτέρω σχεδιασμό.

Όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησης ο κύριος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιτυχημένη έξοδο στις αγορές αλλά και στην ανάγκη ισορροπημένης διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων. 

Στάθηκε δε στα αυξημένα περιθώρια ενισχύσεων που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και επικεντρώθηκε στο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα επιδότησης παγιων δαπανών με την  κρατική ενίσχυση να μπορεί να φτάσει μέχρι και το 90%  Για το θέμα αυτό συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες και ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στο προσεχές διάστημα. Ο κύριος Σταϊκούρας αφησε  να εννοηθεί ότι όλα θα εξαρτηθούν από την επανα δραστηριοποίηση κλάδων που παραμένουν κλειστοί όπως η εστίαση και τουρισμός

www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here