Η πορεία υλοποίησης εκχωρήσεων των μέτρων προς τις Περιφέρειε - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Η πορεία υλοποίησης εκχωρήσεων των μέτρων προς τις Περιφέρειε

Η πορεία υλοποίησης εκχωρήσεων των μέτρων προς τις Περιφέρειες, η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και στην στοχοθεσία για το 2021, η πρόθεση, όπως εκφράστηκε αρχικά από τον κ. Οικονόμου, για πρόβλεψη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της δομής των διαχειριστικών υπηρεσιών, στις επικείμενες δράσεις και πολιτικές και φυσικά η αξιολόγηση και επιρροή των τρεχόντων και επικείμενων προγραμμάτων, προκειμένου να γίνει σαφής η επιρροή τους αλλά και οι αδυναμίες στην εφαρμογή τους, ήταν τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν υπό συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Οικονόμου. Στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, έγινε εποικοδομητική συζήτηση -διάρκειας 2 και πλέον ωρών σε άριστο κλίμα.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου κατά την αρχική του τοποθέτηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εν όψει της μεταβατικής περιόδου, αλλά και της νέας ΚΑΠ χρειάζεται να επενδύσουμε συλλογικά σε μία ουσιαστική συνεργασία. Χρειάζεται από κοινού να αξιολογούμε τις κινήσεις μας, να θέτουμε προτεραιότητες και να βάζουμε στο τραπέζι και τις αδυναμίες. Μόνο μέσω της ουσιαστικής συζήτησης θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις, προβληματισμοί και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους και των 13 Περιφερειών της χώρας. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου εμφανώς ευχαριστημένος από το κλίμα συνεργασίας που επικρατεί επισήμανε, πως πρόκειται για μια ιδιαιτέρως χρήσιμη συζήτηση με ανθρώπους που γνωρίζουν εις βάθος τον αγροδιατροφικό τομέα.  Παράλληλα, τόνισε ότι πολιτική βούληση συνολικά της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ είναι η συνέχεια και η συνάφεια μεταξύ των ενεργειών και η απομάκρυνση από τη νοοτροπία της αποσπασματικότητας με σκοπό να επιτευχθεί μία γραμμική πορεία εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του αγροτικού μοντέλου της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here