ΑΝΤΕΧΕΙ Σύστημα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΤΕΧΕΙ Σύστημα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Αγωνία και ανησυχία δύο στοιχεία που έχουν γίνει ταυτόσημα στην καθημερινότητά μας στην… COVID εποχή. Οι ενέργειες εξελίσσονται σε όλα τα μέτωπα για να υπάρξει προστασία που επιτυγχάνεται μόνο μέσω του εμβολιασμού. Πάντως, η εικόνα σε επίπεδο περιφέρειας δείχνει πως… κρατάει ακόμη το σύστημα υγείας στην Πελοπόννησο.

Μικρή μείωση παρουσιάζει ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα σήμερα. Σύμφωνα με τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1222. Από το σύνολο των νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 10 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη).

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 171466 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6103 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 300 (70.3% άνδρες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 3.367.458 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 1.326.781 δείγματα.

Η γεωγραφική διασπορά βρίσκει και σήμερα πρώτη την περιοχή της Αττικής και ακολούθως της Θεσσαλονίκης με 583 νέα κρούσματα και 138 αντίστοιχα. Διψήφιο αριθμό κρουσμάτων καταγράφουν 16 περιφέρειες μεταξύ αυτών και η ΠΕ Αχαΐας με 65 νέα κρούσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here