76 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

76 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Καταγράφηκαν 76 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

Posted: 20 Feb 2021 08:59 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.424.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 20 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1.424, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 178.918 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 51,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 47 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.921 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 325 (67,4% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.270 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 247 (ημερήσια μεταβολή -10,83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 222 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.272 θάνατοι. Το 95,7% είχε

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 76 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.850.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 18, στην Π.Ε. Αρκαδίας 25, στην Π.Ε. Κορινθίας 28, στην Π.Ε. Λακωνίας 1 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 4.

Covid-19, στο “κόκκινο” τρεις δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου – τέλος τα περιοριστικά μέτρα στον Δήμο Σπάρτης

Posted: 20 Feb 2021 08:58 AM PST

Τρεις δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δύο στην Κορινθία κι ένας στην Αργολίδα, εντάχθηκαν από τις 6 το πρωί σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου – έως και την Δευτέρα 1η Μαρτίου- στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου “κόκκινο”, καθώς παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου όσον αφορά την διασπορά του νέου κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο “κόκκινο” για το πιο πάνω χρονικό διάστημα εντάχθηκαν οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και ο Δήμος Αργους – Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Από την άλλη πλευρά, η ΓΓΠΠ γνωστοποίησε ότι βγαίνει από τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ο Δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Σειρά προτάσεων τουριστικών φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την βελτίωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, κατατέθηκε στην Επιτροπή Τουρισμού

Posted: 20 Feb 2021 08:57 AM PST

Τις προτάσεις της για βελτιωτικές παρεμβάσεις στα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση την εμπειρία της περυσινής τουριστικής περιόδου, κατέθεσε η γνωμοδοτική επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε -μέσω τηλεδιάσκεψης- χθες Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, υπό την αντιπεριφερειάρχη Αννα Καλογεροπούλου.

“Το μείζον ζήτημα είναι η ασφάλεια του προορισμού, καθώς και η διατήρηση της αξιοπιστίας της Πελοποννήσου ως ασφαλούς προορισμού. Αυτός είναι ο λόγος που η Περιφέρεια επένδυσε -και συνεχίζει να επενδύει- στην ενίσχυση των δομών υγείας” τόνισε στην αρχή της συνεδρίασης η Α. Καλογεροπούλου.

Αναφερόμενη, ειδικότερα, στην υγειονομικά ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως θα εξεταστεί η επανεκπαίδευση των εργαζομένων, τονίζοντας παράλληλα πως είναι απαραίτητη η αυστηρή τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων απ’ όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού και των εμπλεκομένων στον εν λόγω τομέα.

Στη συνέχεια, κάλεσε τον καθένα από τους συμμετασχόντες -εκπροσώπους φορέων, καθώς και επιχειρηματίες, του τουριστικού τομέα- να καταθέσει τις προτάσεις του στα εξής δύο επίπεδα, α) εσωτερικά πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις τουρισμού και β) πρωτόκολλα μετακίνησης επισκεπτών, τόσο αυτών από το εξωτερικό, όσο και των συμπατριωτών μας από άλλες περιοχές της χώρας μας.

Οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η γνωμοδοτική επιτροπή συνοψίζονται ως εξής:

  • Αυξημένος έλεγχος στις πύλες εισόδου, μέσω rapid tests
  • Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου
  • Δυνατότητα rapid tests σε εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου
  • Eγκαιρη επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων
  • Eγκαιρη εκπαίδευση, σε συνεργασία με γιατρούς
  • Πιστοποιητικό Εμβολιασμού
  • Αύξηση ξενοδοχείων Covid-19
  • Διαμόρφωση Πρωτοκόλλων σε περισσότερες γλώσσες
  • Καμπάνιες Ενημέρωσης

H αντιπεριφερειάρχης ζήτησεΑ. Καλογερόπουλου ζήτησε όλες οι προτάσεις να αποσταλούν γραπτώς μέσω e-mail, προκειμένου να προωθηθούν προς το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο θα εξετάσει τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα υποβάλλει προς τις υγειονομικές αρχές προτάσεις αναμόρφωσης ή προσαρμογής τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Κορινθίας Σοφία Φιλιππίδου, Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, η ειδική γραμματέας της ομοσπονδίας επιχειρηματικών και τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου Βίβιαν Μανωλέσου, ο Παναγιώτης Πιτσάκης πρόεδρος του Περιφερεακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο Δημήτρης Βασιλείου από την παράταξη “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” κι ακόμα, ο Δημήτρης Κάκαρης γενικός διευθυντής στον Ομιλο AKS Hotels, ο πρόεδρος του Συλλόγου εστίασης και αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας και ο Βασίλης Τριγκιλίδας μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων και ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου Trigilidas Travel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here